Jespers Opskrifter   Om  Links  Glutenfri ØL

Squash tærte

Ingredienser:

Dej:
50g Tapiokastivelse
200g Boghvedemel
200g Rismel
salt
2 æg
7-8 spsk olivenolie
7-8 spsk vand

Fyld:
2 porrer
1 løg
2 Squash
4 fed hvidløg
1 tsk Tørret timian
1 tsk Herbs de provence
1 tsk salt
1/2 tsk peber
3 æg
50 g parmesan
Olivenolie til at pensle formen

Fremgangsmåde:

Rør ingredienserne til dejen i en foodprocessor indtil den er forholdsvis fast. Ælt den derefter til den er som marcipan og lad den hvile på køl i en time.

Riv eller snit alle ingredienser til fyldet undtagen æg og parmesan. Steg på panden indtil det er mørt og væden fordampet. Lad det køle af, og rør derefter æg og revet parmesan i. Afkølingen skal ske for at æggene ikke koagulerer.

Fór en tærteform med halvdelen af dejen. Put fyldet i og læg resten af dejen over som låg. Skær et kryds i så dampen kan slippe ud. Bag den i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.

Historie

Den oprindelige opskrift er fra Spise m. Price. Jeg har bare gjort den glutenfri - det er bl.a. nødvendigt med lidt mere væde i dejen end i den oprindelige variant, eller også er mine spiseskeer bare mindre.

Udgivet 30.Oct 2018.